5 Basit Teknikleri için Yangın çıkış kapısı ikitelli
5 Basit Teknikleri için Yangın çıkış kapısı ikitelli
Blog Article
Yangın Bapları tercihe gereğince; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü cirimı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en gerçek kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.
Yangın bapları, yangın takkadak bina sineindeki kişilerin emin bir şekilde tahliye edilmesini kurmak ve yangının yayılmasını önlemek üzere özel olarak tasarlanmış baplardır.
Yangın kapıları, yangının bir odadan diğerine veya bir bölgeden diğerine sıçramasını engeller. Bu, yangının denetleme altına hileınmasını kolaylaştırır ve insanların boşaltma edilmesi sırasında güvenliklerini esenlar.
İstanbul’da ilkin konutlar olgunlaşmak üzere her bünyeda yangın kaçış noktalarında standartlara şayeste baplar kullanılmalıdır.
Peklik ve Yangına Direnç: Yangın kapıları, erdemli sıcaklıklara ve alevlere karşı dayanıklıdır.
Sertifikalı yangın bapları ile müstelzim kalite sağlamlanmakta olup, talebe için aksesuarlar da eklenebilmektedir
Baplar, kendi kendine kapanan mekanizmaya (otomatik kapı kapatıcılara) ehil olmalıdır. Kapı kapatıcıları aşınmak icin, kapılara uygulanacak mecal 40 N’dan fazla olmamalıdır.
Elbet sadece karşı skorsına gereğince bileğil, mekanın degajeliğine nazaran de belirlenmektedir. Kez düzlükının 150 metrekareden elan bir tomar olması ve yekten çokça bitirmeı olması ve bu defa saykaloriın dörtten bir araba olması durumlarında yangın merdiveni mecburi tutulmaktadır.
Bir buçuk saat olarak sınıflandırılmış kapılar dü saatlik olarak sınıflandırılmış duvarlarda bulunur. Bu kapılar çoğu kez merdiven tıntınlukları veya bir çatı içindeki dikey geçiş alanlarında kullanılır.
Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve Yangın Kapısı Fiyatı İkitelli dayanıklı gereç kullanılması önemli olmaktadır.
Kapının yerleştirileceği örekın yangın dayanım derslikı, kapının da yangın yangına dayanımını belirler. Yangın koşullarına dayanıklılıklarına göre devir değeri ile sınıflandırılır.
özge yandan bu çeşide hüküm verilen bazı binalarda ise virajsız merdivenlerin yerleştirilememesi de hüküm tevdi sürecinde etkili olmaktadır.
Özellikle meslek, şifahane, yedinci sanat, temaşa kabilinden insanların yoğun bulunduğu yerlerde insanoğluı zahmetsiz bir şekilde tahliye etmeye yarayan yangın bapları yangın anında ısının yayılmasını geciktirerek bağış gelene denli, insanlara mevsim kazandırması çok önemlidir.
Binanın yüksekliği de yangın merdiveni zorunluluğunda dikkate düzenınmaktadır. Yükseklik 21,5 metreden az ise yangın merdiveni istenmemektedir. Bundaki ölçüt, yangın yerinde asıl giriş çıkışlardan tahliyenin yahut gezinti-pencere üzere birimlerden tahliyenin katkısızlığı riske sokmaması olarak nitelendirilmektedir.